Google зарадва космическите ентусиасти 03.08 | 11:43

Ще можем да разглеждаме космическия център "Кенеди" през Google Street View

От Георги Георгиев

В четвъртък Google обявиха, че са включили изображения от известния космически център "Кенеди" в своята услуга Street View към Google Maps платформата си. Така космическите ентусиасти от цял свят ще могат да разгледат отблизо забележителности като площадката за изстрелване на космическите совалки и залата, в която се съхраняват двигателите на различните космически апарати на НАСА.

От Mashable коментират, че публикуваните от Google 6 хил. панорамни снимки на космическия център "Кенеди" представляват най-голямата колекция от изображения, налична в Street View към момента.

Проектът е реализиран по повод половинвековния юбилей от създаването на космическия център, който бе отбелязан на 1 юли тази година.

В Street View потребителите ще могат да се "разходят" в уникални кътчета на базата на НАСА. Те ще могат да разгледат в детайли разположените в хангарите совалки "Атлантис" и "Индевър" и да обиколят компютрите в познатата от филмите зала за управление на полетите и дори да разгледат моделите на легендарната ракета "Сатурн V", изпратила първите хора на луната.

Водещи

Най-четени