Nokia гледа към евтини телефони под Windows 16.06 | 13:53

Стивън Елоп възнамерява да обяви ценова война на конкуренцията, правеща модели под Android

От Георги Георгиев

Финландският производител на мобилни телефони Nokia ще произвежда евтини смартфони под Windows, с които се надява да конкурира апаратите от подобен клас под Android, съобщава BGR News.

Изпълнителният директор на компанията Стивън Елоп говори за своята убеденост в качествата на Windows Phone платформата на Microsoft по време на конферентен разговор с инвеститори, проведен в четвъртък (14 юни).

По време на разговора Елоп хвърли вината за намаляващите продажби на телефони основно върху продавачите. "Предизвикателството пред нас е да надвием превъзходството, което Android и Apple имат в ритейл средата", каза Елоп.

Той добави, че компанията трябва да се бори с Android по агресивен начин, като посочи за целта пазарът на телефони от нисък клас и нуждата от ценова война.

За целта Елоп обяви, че компанията му планира да предложи телефони под Windows, които ще бъдат на по-ниска цена от модела Lumia 610.

Очаква се финландската компания да обяви официално мобилните си планове по време на срещата Windows Phone Summit, която ще се проведе на 20 юни.

Водещи

Най-четени