Nokiа пуска смартфони под Windows 8 през септември? 07.08 | 11:05

Финландската компания ще пусне нова серия смартфони в началото на месеца

От Георги Георгиев

Ако може да се вярва на циркулиращата в интернет информация, този септември се очертава като месеца, през който големите мобилни играчи ще представят най-новите си разработки.

Така Galaxy Note II на Samsung трябва да се появи в края на август, за дебюта на следващия iPhone на Apple напоследък се спряга датата 12 септември, а сега от Bloomberg съобщават, че финландската Nokia ще пусне нова линия смартфони.

Презентацията ще се състои по време на тазгодишния Nokia World, който ще се състои в началото на следващия месец в Хелзинки.

Според информиран източник там мобилният гигант планира да представи нова серия от модели под Windows Phone 8, за които се очаква да се появят в магазините преди голямата пазарна треска преди Коледа.

От 2007 г., когато се появява първият iPhone, до днес, Nokia е загубила над 90% от пазарния си дял при смартфоните. В опит да се измъкне от тежкото положение през 2011 г. финландската компания реши да се откаже от собствената си операционна система Symbian и да заложи на софтуера на Microsoft.

През второто тримесечие на годината Nokia са продали 4 млн. бройки от своя водещ модел Lumia 900 – първият модел под Windows Phone, който има достъп до високоскоростната 4G мрежа по стандарт LTE.

Водещи

Най-четени