Samsung продължава да мачка 08.01 | 11:37

Гигантът чака рекордни печалби и за последното тримесечие на 2012 г.

От Георги Георгиев

От южнокорейската технологична компания Samsung Electronics заявиха, че очакват рекордна печалби за последното тримесечие на 2012 година (от октомври до края на декември). Печалбата е в следствие на нарастването на продажбите на смартфони, сред които е и хитовият Galaxy S3, информира Econ.bg.

От компанията са изчислили, че оперативната печалба за тримесечието е 8,3 млрд. долара, което е скок от 90% спрямо същия период година по-рано. Това е пето поредно тримесечие на рекордни печалби за Samsung.

Успехът на смартфоните Galaxy помогна на Samsung да изпревари финландския си конкурент Nokia като най-големия производител на телефони за миналата година. Анализаторите твърдят, че като се има предвид популярността на смартфоните, които компанията произвежда, ръстът в печалбите вероятно ще продължи и през следващите месеци.

"Не само, че продажбите на смартфони расте, но компанията се научи как да прави добра печалба от това нещо", коментира Джеймс Рууни, председател на Market Force, консултантска фирма със седалище в Сеул.

"Като се вземат предвид тези фактори, серията от рекордни печалби вероятно ще продължи още за известно време", добави той.

Водещи

Най-четени