Walmart пуска филми в облака 13.03 | 11:34

Потребителите ще могат да гледат закупените от тях DVD-филми, след излишни процедури

От Георги Георгиев

В публичното пространство се появиха слухове, че част от големите щатски филмови студия като Universal, Sony, Paramount, Warner и Fox са се споразумели с търговската верига Walmart за пускането на нова облачна услуга, която ще предлага филмите им за директен стрйиминг, съобщава The Verge.

Очакванията са официалното обявяване на новината да се състои в Холивуд днес -13 март, където ще бъдат представени детайли за начина, по който ще работи новата система.

По първоначална информация, за да получи стрйиминг достъп до даден филм, потребителят, който вече си го е купил на DVD, ще трябва да занесе закупения диск в близкия магазин на Wallmart.

Там върху диска ще бъде поставен специален печат и едва след това потребителят ще получи достъп до филма в облака.

Филмите със стандартно качество (SD) ще могат да се гледат на цена от 2 долара, a тези с HD качество ще струват двойно по-скъпо.

За момента новата услуга има своите слабости. Така например, изглежда странно, че потребителят трябва да плаща допълнително, въпреки че вече е платил за закупения филм.

Друг нонсенс е защо той трябва да ходи магазина, за да получава услуга, която е създадена, за да му спестява разкарването до магазина?

Най-четени