Новият Kindle Fire идва през август? 05.07 | 10:12

Amazon подготвят нови таблети в три размера, сочи информация на тайвански ежедневник

От Георги Георгиев

Щатската компания за онлайн търговия Amazon е поръчала 2 милиона бройки от новия си таблет Kindle Fire, който има вероятност да се появи на пазара на 7 август. Това съобщават UnwiredView, като се позоват на информация от тайванския ежедневник China Times.

Според изтеклата информация за момента Amazon са поръчали само 7-инчови версии на от базираният си на Android таблет, като очакваните 8,9 и 10-инчови модели ще бъдат пуснати по-късно през годината.

iNews припомня, че в началото на месеца в мрежата бе разпространена информация, че Amazon се готвят да предложат два нови модела на своя Kindle Fire – 7-инчовият Kindle Fire Coyote, който ще бъде с нов дизайн, както и изцяло новият 10-инчов Kindle Fire Hollywood.

Моделът Coyote ще притежава двуядрен процесор, подобно на сегашния Fire. 10-инчовият Hollywood пък ще има по-мощен четириядрен процесор, както и камера, разположена от предната страна.

В последните седмици битката за вниманието на потребителите на малки таблети се ожесточи, след като Google представиха своя 7-инчов Nexus 7 под Android 4,1 Jellybean, снабден четириядрения процесор Tegra 3 на Nvidia. Моделът бе пуснат на цена от 200 долара, каквато бе и цената на оригиналния Kindle Fire.

Наред с това се появиха и слухове, че Apple също възнамеряват да пуснат 7-инчов iPad. Според анализатори  подобен ход би застрашил сериозно усилията на конкуренция да пробие на пазара, който по последни прогнози на DisplaySearch през тази година ще достигне 66,4 млрд. долара.

Водещи

Най-четени