Поредни промени в ръководството на RIM 29.05 | 10:54

Изпълнителният директор по правните въпроси Карима Бауа се оттегля след 12 години на поста си

От Георги Георгиев

Канадският производител на смартфоните BlackBerry Research In Motion (RIM) се раздели с още един от високопоставените си служители.

В понеделник (28 май) от компанията обявиха, че Карима Бауа ще се раздели с поста си на ръководител на правния отдел на компанията, след като прекара 12 години на позицията.

Решението не е неочаквано. Ръководството на компанията е водело разговори с Бауа относно нейното оттегляне, като е взето решение тя да остане на позицията си до момента, в който бъде намерен неин заместник.

Напускането на Карима Бауа идва в момент, в който в публичното пространство витаят слухове, че RIM може да предприеме сериозни преструктурирания на бизнеса си, които да доведат до съкращаването на хиляди работни места.

Миналата седмица ръководителят на глобалните продажби на RIM Патрик Спенс също напусна RIM. По-рано тази година постовете си напуснаха двамата главни изпълнителни директори на изпадналата в тежка криза компания – съоснователят на RIМ Майк Лазаридис и колегата му Джим Балсили. Лазаридис остана в борда на директорите.

Тяхното място бе заето от Торстен Хейнс през януари след като RIM загуби десетки милиарди от пазарната си цена и доминацията си на пазара на смартфони.

Водещи

Най-четени