Революционна промяна в корпоративните домейни 20.06 | 09:20

Компаниите ще могат да запазват домейни, които завършват с името на техния бранд

От Нели Минчева

Международната организация за интернет имената и адресите ICANN оповести в понеделник в Сингапур, че става възможно използването на нови имена на домейни – съвпадащи с марките на частни компании, предава АФП.

Това е една от големите, революционни промени в управлението на домейните от години насам, посочват от организацията.

В какво точно се състои промяната? Управителният съвет на ICANN е одобрил пускането на домейни, при които суфиксът е самото име на дадена компания. Така вместо да завършват на .com, .org или .net например, корпоративните сайтове могат да бъдат кръщавани .apple, .nike, .bmw и т.н.

Компаниите, които ще се възползват в най-пълна степен от нововъведението, са тези, които са развили и наложили големи брандове, с ясен маркетинг и стратегия, насочена към клиента, така че името на домейна да добави допълнителна конкурентоспособност, коментират от ICANN.

Организацията дори приканва компании да действат бързо, тъй като процедурата по запазване на новия вид домейни не е така проста, както при .com. "Това е сложен процес и изисква инвестиция."

По информация на Би Би Си за окончание на домейн може да се запазва почти всяка дума, на какъвто и да е език. По план заявки за новите домейни ще започнат да бъдат приемани от следващата година.

Водещи

Най-четени