Смартфоните на Sony масово ще се правят в Тайван 07.11 | 14:44

Три тайвански производителя на оригинално оборудване ще произведат близо 20 млн. смартфона през 2013 г.

От Георги Георгиев

Целта, която Sony Mobile Communications са си поставили за 2013 г. е да доставят 50 млн. смартфона през 2013 г. Очаква се между 30 и 40% от общите доставки да бъдат правени от базирани в Тайван производители на оригинално оборудване.

Сред тях са гиганти като Foxconn, Arima Communications и Compal Communications, съобщават източници, запознати със стратегията на Sony. Информацията е на DigiTimes.

Очаква се през тази година Sony да доставят близо 35 млн. бройки от умни телефони, което е увеличение с 50% в сравнение с година по-рано. Въпреки това е малко вероятно изпадналата в сериозна криза компания да излезе на печалба през тази финансова година.

Foxconn започнаха да произвеждат евтините модели от серията Xperia през третото тримесечие на 2012 г. За Arima се очаква да започне доставките на първите смартфони в края на тази или в началото на следващата година. Последни ще се включат Compal, които ще стартират производството си през второто тримесечие.

Общо трите компании ще получат поръчки за до 20 млн. смартфона от Sony през 2013 г., твърдят запознатите източници. Според техните очаквания в бъдеще от услугите на тайванските производители на оригинално оборудване ще се възползват и големи китайски компании като Lenovo, Huawei и ZTE.

Водещи

Най-четени