Търсачката на Twitter ще претърпи генерални промени 06.07 | 15:45

Добри новини за редовните потребители на социалната мрежа

От Ивайло Коралски

Един от мениджърите в Twitter – Панкай Гупта, обяви, че търсачката на социалната мрежа ще претърпи големи промени.

"Начините за намиране в търсачката ни ще се променят завинаги считано от събота (7 юли - б.р.)", сподели той в свое туитър съобщение.

Досегашната търсачка на популярната социална мрежа беше изключително ограничена в своята функционалност. Потребителите например нямаха възможност да търсят определени думи в текстовете на туитовете, пуснати от хората, които "следват". 

Също така Twitter достигаше до ужасно малка част от огромните си архиви, натрупани през годините. Поради тази причина, в търсенето излизаха само най-скорошните туитове.

Нововъведенията, на които би следвало да се радваме от утре все още не са разкрити, но се очаква поне едно от тях да бъде подобен на гугъловия PageRank алгоритъм, който ще подрежда отделните съобщения по значително по-грамотен начин, съобразен със съответното търсене на потребителя.

По последни данни, налични от 6 март, шестгодишната социална мрежа има 140 милиона активни потребители, а трафикът ѝ се изразява в над 340 милиона туита на ден. С други думи повече от 1 милиард на всеки три дни. 

Водещи

Най-четени