Ще качваме снимките от смартфона си директно във Facebook 21.11 | 10:30

Photo Syncing е приложение за синхронизиране на снимките от iOS устройства в социалната мрежа

От Георги Георгиев

Част от Facebook потребителите, влизащи в профилите си през iOS устройства, може би са забелязали нещо различно от днес. То е свързано с възможността автоматично да синхронизират своите снимки, направени през iPhone, iPod или iPad към профилите си в социалната мрежа.

Според TechCrunch услугата Photo Syncing, създадена от разработчиците на Facebook, в момента се тества под операционната система на Apple. Новата функционалност, която дава възможност за автоматично изпращане на заснетата снимка към лична папка в акаунта, за момента е достъпна за малка част от потребителите.

След качването снимките могат да бъдат пресявани, изтривани, споделяни в публичното пространство или пък запазвани за лично разглеждане.

Работата върху Photo Syncing не е тайна. Facebook вече разполага със страница на своя уебсайт, която описва приложението в детайли, както и начина, по който то работи. За да го ползват, потребителите трябва да изтеглят най-новата версия на Facebook приложението от AppStore и след това да изберат опцията Sync, разположена в дъното на менюто Photos.

За момента в личната папка могат да се запишат до 2GB снимки, направени от мобилни устройства.

От Facebook започнаха да тестват същата услуга за устройствата под Android още през септември тази година, припомнят от Cnet.com.

Водещи

Най-четени