Хотелиери в Слънчев бряг готови да настанят блокираните руски туристи 11.09 | 11:50

Хотелиерите гарантират да поемат в техни бази разноските по престоя и обслужването на всеки един турист

От Кремена Бедерева

Хотелиери в к.к. "Слънчев бряг" са готови да настанят безплатно и да осигурят необходимите условия на чуждите туристи, блокирани на Летище-Бургас.

Това съобщи председателят на Управителния съвет на СНЦ "Съюз на собствениците" в туристическия комплекс Елена Иванова след приключилото късно снощи извънредно събрание на Съюза, информира БТА.

То бе свикано, след като правителственият самолет Airbus A 319 бе изпратен да превози родителите с малки деца, бременните жени и болните туристи от Бургас и Варна до Москва.

Хотелиерите гарантират да поемат в техни бази разноските по престоя и обслужването на всеки един турист, докато има яснота кога ще бъдат извозени с полети летовниците и бъде преодоляна кризата на аеропорта.

Съжаляваме, че търговски спор създаде неудобства за туристите и гостите на българското Черноморие, заяви Иванова. От Съюза, който обединява местните хотелиери добавиха, че на всяка цена ще окажат цялата необходима помощ на туристите-заложници на конфликта между туроператорската фирма и националния превозвач.

Експерти в туристически бизнес в "Слънчев бряг" посочват, че през тази година резервациите на руски туристи са с повече от 10 на сто в сравнение с миналогодишните.

iNews припомня, че близо 500 руски туристи бяха блокирани на бургаското летище, след като три чартърни полета - два за Москва и един за Санкт Петербург, бяха отменени.

Те твърдят, че са платили самолетните си билети, но туристическата агенция "Алматур" не е изплатила парите за последните три чартърни полета на авиокомпанията "България Еър".

От "Алматур" са заявили за БНР, че ако не бъде решен проблемът с авиокомпанията, туристическата агенция ще осигури хотел за руските туристи, които отново ще се върнат в курортния комплекс "Слънчев бряг".

Водещи