Пак подпалиха автомобил в София 20.12 | 09:21

Този път изгоря кола в квартал „Владая”

От Кремена Бедерева

Един автомобил е горял тази нощ в София, съобщиха за Агенция "Фокус” от пресцентъра на МВР.

Към 01.15 часа в столичния квартал "Владая” е горял лек автомобил Opel Astra. Обгоряла е боята на автомобила, както и единия преден калник. При инцидента няма пострадали.

Вчера - 19 декември, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че палежите на автомобили в страната нямат общо със случаите в София.

Цветан Цветанов посочи, че единични случаи на палежи винаги е имало като форма за решаване на взаимоотношения. Той призова гражданите да сигнализират в полицията, тъй като вече има задържани след подадена информация от очевидци.

Цветанов добави, че разкриването на тези случаи е акцент в работата на СДВР. Цветанов смята, че медийните репортажи, в които се обяснява как се палят автомобили, може да са провокирали интерес у хората, които го намират за забавно.

iNews припомня, че два автомобила изгоряха в Силистра, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Произшествието стана около 01.10 часа на паркинг пред жилищен блок по ул. "Баба Тонка”. Първоначално пожарът възникнал в лек автомобил Audi А6, собственост на 37-годишна жена, който частично бе изгорял в предната си част.

Софийски градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста Юлиян Ковачки, обвинен в палежи на автомобили в София.

Въпреки непрецизно формулираните обвинения срещу Ковачки, според съда, са събрани достатъчно доказателства, които дават основания той да остане в ареста.

Четири пъти Ковачки е осъждан за хулиганство и шофиране в пияно състояние, което, според съдебния състав, е довод да се смята, че той е обществено опасен и има опасност да извърши друго престъпление.

Събраните доказателства съдът кредитира като пряко относими към палежите на автомобили в кварталите "Младост" и "Хаджи Димитър".

С неговото появяване се установяват запалени коли, а това е достатъчно уличаващ сбор от косвени доказателства", записа в мотивите си съдът.

На 16 декември полицията е задържала 29-годишен мъж, свързан с палежите в София. Арестуваният е криминално проявеният Юлиан Ковачки. Той е заловен е в столичния квартал "Младост".

Три автомобила горяха миналата вечер. Първо е пламнал лек автомобил в Перник, по-късно – в село Волуяк и в столичния кв. "Младост”. Лек автомобил BMW е бил подпален в Перник тази нощ.

За около месец и половина в София бяха опожарени повече 40 автомобила в различни квартали на града. В разследването на случаите дори се включи ДАНС. Председателят на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС Димитър Дъбов коментира, че агенцията проверява опасения за тероризъм при тези случаи.

В нощта на 10 срещу 11 декември беше арестуван и 33-годишният Владислав Николов, известен с прякора Куката. Той е заподозрян за съпричастност към случая и палежи в кв. "Западен парк".

На 14 декември пък МВР съобщи, че при масова акция на столичните полицаи са задържани 63-ма души за различни престъпления. При четирима е открита съпричастност към случаите за палежите в града.

В хода на операцията бяха проверени 1200 коли. 2600 души, сред които 93 криминално проявени, попаднали в полезрението на полицаите. Изглежда обаче не всички подпалвачи са заловени.

Водещи

Най-четени