С каква схема ще излезе Италия срещу България? 04.09 | 16:53

Прандели планира да се пази срещу скоростта на родното нападение

От Иво Вецев

Съставът и тактиката, на които Чезаре Прандели ще заложи срещу България, стават все по-яснi с всеки изминал ден, като опитният специалист ще излезе с доста дефанзивна схема, за да убие скоростта в атаката на "лъвовете".

Двата отбора се срещат в решаваща световна квалификация, като двубоят е в Палермо и ще се играе в петък от 21:45 часа българско време.

Съставите на двата отбора вече са ясни, като Любо Пенев определи своята група от 25 човека, а в същото време и Прандели обяви своя състав и вече е наясно със схемата и играчите, които ще ползва.

Промените при "адзурите" се налагат най-вече заради липсата на основни състезатели, сред които са Освалдо, Балотели, Монтоливо и Андреа Барзали. Това ще принуди Прандели да излезе в система 4-3-2-1, която беше налагана в няколко мача на "адзурите" по време на Купата на конфедерациите.

Очаква се Игнасио Абате и Лука Антонели да заемат позициите на десен и ляв бек, докато Бонучи и Киелини ще действат в центъра пред представящия се неубедително напоследък Джанлуиджи Буфон.

В халфовата линия ще се завърне Тиаго Мота, който ще играе редом до Пирло и Де Роси пред защитния квартет.

Очаква се изнесени напред да са Антонио Кандрева от Лацио и новото попълнение на Съндърланд Емануеле Джакерини, а изнесен напред ще действа опитният Алберто Джилардино.

Водещи

Най-четени