Симеон Деянов отпадна на четвъртфинал в спринта в Инсбрук 19.01 | 19:55

Българинът остана 3-ти в много силната втора серия

От Даниел Любомиров

Българският представител в ски-бягането на младежката зимна Олимпиада в Инсбрук Симеон Деянов отпадна в четвъртфиналните серии в спринта на 1 км.

В своята втора серия Деянов завърши на трета позиция на 2.1 секунди зад победителя от Япония Кентаро Ишикава и на 1.4 от втория Александър Селяминов (Русия).

Фактът, че руснакът спечели златото преди два дни в бягането на 10 км класически стил, а азиатецът грабна сребърен медал, показва колко силна беше конкуренцията на Деянов.

Българинът имаше възможност да продължи напред като "щастлив губещ", ако неговото време попаднеше сред най-добрите 2, записани от състезатели извън топ 2.

За съжаление петата серия се оказа много силна и равностойна и именно там бяха записани най-добрите трето и четвърто време, с което бе узаконено отпадането на Деянов.

В квалификаициите българинът записа 14-то време - 1:46.96 минути и без проблеми се класира за четвъртфиналите, където продължаваха 30-те състезатели с най-добри резултати.

Утре българското участие в Инсбрук продължава в 2 дисциплини - от 09:45 часа българско време започва надпреварата по сноуборд слоупстайл, полуфинал, където ще очакваме добро представяне от Георги Михайлов. Финалът е от 12:15 часа.

Александра Попова пък ще се пусне в слалома в планината Патшерковел, като първият манш е от 10 часа, а вторият - от 13 часа.

Водещи

Най-четени