Анулираха финала на Григор Димитров в Ийстбърн 19.06 | 09:07

Отново валя дъжд, стана тъмно и в крайна сметка финалът на двойки не се игра

От Мариян Найденов

Организаторите на турнира в Ийстбърн анулираха финала на двойки и така лишиха най-добрия български тенисист Григор Димитров от възможността да се бори за първа титла в турнир под егидата на ATP в кариерата си.

Първоначално Гришо и италианският му партньор Андреас Сепи трябваше да изиграят мача за титлата срещу израелската двойка Джонатан Елрих/Анди Рам още в петък, а срещата бе пети двубой на централния корт за деня след полуфиналите при мъжете и жените.

Лошото време обаче изненада организаторите и те бяха принудени да отменят всички мачове и да ги пренасрочат за събота, като срещата на българския тенисист отново трябваше да бъде последна на централния корт. Мачовете обаче се проточиха, отново валя дъжд, стана тъмно и в крайна сметка бе взето решение финалът на двойки да не се играе и мачът беше анулиран.

Така в първия ден от уикенда трябваше да се изиграят всички полуфинали и финали, но при мъжете Андреас Сепи първо отстрани Игор Куницин (Русия) в много оспорван двубой, надделявайки в три сета – 4:6, 6:2, 4:6, а след това спечели и титлата след нов маратонски мач на финала с Янко Типсаревич.

Мачът за титлата бе много оспорван и пълен с обрати, но в крайна сметка партньорът на Григор Димитров надделя след отказване на Типсаревич в при резултат  7:6(5), 3:6, и 5:3 гейма в третия сет, когато при едно разиграване гейм преди това сърбинът  се подхлъзна като почти направи шпагат и получи контузия в слабините. Малко след това силната болка го принуди да се откаже и не завърши финала. 

И тъй като финалът завърши много късно, организаторите решиха да анулират последния мач от турнира, а именно финалът на двойки.

За Григор Димитров остава утехата, че си тръгва от турнира непобеден на двойки, и въпреки че не успя да се бори за титлата, той написа още една страница в историята на мъжкия тенис, след като стана първият българин, достигнал до финал в турнир от ATP.

Водещи

Най-четени