Григор Димитров и Цветана Пиронкова с лек жребий на "Уимбълдън" 17.06 | 14:18

Мачовете на първата ни ракета при жените са насрочени за понеделник, а Димитров по всяка вероятност ще играе във вторник

От Мариян Найденов

Надеждите ни за добро представяне на най-престижния турнир на тревни кортове "Уимбълдън" Григор Димитров и Цветана Пиронкова извадиха късмет в жребия за тазгодишното издание на турнира.

Родните тенисисти ще срещнат квалификант или "щастлив губещ" в първия кръг на надпреварата, като имената на бъдещите съперници на българите ще станат ясни по-късно днес.

Във втори кръг Гришо ще се изправи срещу финалиста от турнира в Куинс Жо-Вилфред Цонга или друг квалификант, а при евентуална победа на Цвети на старта, я чака мач срещу Петра Мартич или Ваня Кинг, а в трети кръг - възможен сблъсък с Вера Звонарьова в повторение на миналогодишния полуфинал между двете на "Олд Ингланд Клъб".

Мачовете на първата ни ракета при жените са насрочени за понеделник, а Димитров по всяка вероятност ще играе във вторник.

Акцент в мъжките сблъсъци е разминаването на световния номер едно Рафаел Надал и шесткратния шампион в турнира Роджър Федерер, които могат да се срещнат само на финал в Лондон. Швейцарецът попадна в половината на Новак Джокович, а испанецът - на Анди Мъри, подобно на жребия на Откритото първенство на Франция преди месец.

Водещи

Най-четени