Борисов се оттегли от властта, Димитър Пенев е новият президент на ЦСКА 05.03 | 15:10

Димитър Борисов ще остане член на Надзорния съвет, но ще се занимава единствено с издръжката на клуба, както и съдружникът му Иво Иванов

От Мариян Найденов

От днес официално новият президент на ЦСКА е Димитър Пенев, който поема кормилото на отбора, след като Димитър Борисов се отказва от поста и от сега нататък ще бъде единствено акционер.

Официалният сайт на ЦСКА потвърждава информацията, че новият треньор на "армейците" е двукратният шампион на България Стойчо Младенов.

Както се очакваше, любимецът на "червената" публика ще има за задачата да възвърне шампионския дух в състава, а Пенев ще бъде ангажиран с управленческите функции на по-високо ниво.

Димитър Борисов ще остане член на Надзорния съвет, но ще се занимава единствено с издръжката на клуба, както и съдружникът му Иво Иванов.

От сега нататък всички спортно-технически въпроси ще се обсъждат между Пенев и Младенов, а Драголюб Симонович в момента преговаря прекратяването на взаимоотношенията си с ЦСКА.

Собствениците на "армейците" от Титан решиха да направят генералните промени в ръководството, за да изпълнят желанието на феновете и да върнат Стойчо Младенов в отбора, а Димитър Пенев да получи шанса да продължи да помага от друг пост.

Поражението от Черноморец коства "главата" на Пената, макар той да не напуска клуба, а само да се преквалифицира. От Титан демонстрират непоносимост към загубите, защото през есента бившия наставник Милен Радуканов бе уволнен точно след злополучния мач със Славия, завършил 2:1 за "белите" на "Българска Армия".

Водещи

Най-четени