Дъщерята на Боб Марли облича атлетите на Ямайка в Лондон 03.02 | 10:36

Седела Марли ще има грижата за добрия вид на Юсейн Болт и компания

От iNews.bg

Легендата на реге музиката Боб Марли ще вдъхновява лекоатлетите на Ямайка на предстоящите Олимпийски игри в Лондон през 2012 г.

Тук не говорим единствено за това каква музика слуша "Светкавицата" Юсейн Болт на своя iPod, ами за нещо повече. Дъщерята на митичния изпълнител Седела Марли ще се погрижи за облеклата на Болт и всички негови колеги по време на Игрите догодина.

"Марли. Болт. Ние всички чупим рекорди", сподели дизайнерката пред Associated Press. "Искам да събера заедно всички стари и млади ямайци. Ще бъде все едно Боб Марли и Грейс Джоунс се срещат на пистата".

43-годишната Седела Марли е първородна дъщеря на Боб и Рита Марли. Освен като дизайнер, тя се изявява още като певица и автор. Като изпълнителка Седела е взимала участие в групата на един от своите братя Зиги - "Зиги Марли & Дъ Мелъди Мейкърс".

Самият Юсейн Болт - световен рекордьор в бягането на 100 и 200 метра, не скри радостта си от решението на Puma да заложи именно на Седела Марли.

"Едва ли може да има по-подходящ човек от Седела, който да се погрижи дизайна на нашите екипи", коментира "Светкавицата".

"Puma прави точния избор, събирайки заедно легендарни ямайци. Тя е страхотен дизайнер, но също така носи съзнанието на нашия народ, чрез наследството на фамилия Марли. За мен ще бъде вдъхновяващо да бягам в Лондон с тази енергия, заобикаляща ме от всички страни", добавя Болт.

Самата Седела Марли не пропусна и да разкрие, че облеклото на Юсейн Болт ще бъде по-различно от това на съотборниците му на пистата.

"Ще има нещо специално за него. Само за него", разкри Марли, която все още не се е срещала лично с лекоатлета.

Най-четени