Легендата Еузебио смята, че Меси е по-добър от Кристиано Роналдо 30.11 | 09:46

"Няма такова нещо като втори най-добър, трети най-добър, четвърти и т.н. Роналдо също е печелил наградата в миналото, но точно сега ФИФА и хората, които гласуват трябва да изберат Меси", каза португалската легенда

От Мариян Найденов

Португалската футболна легенда Еузебио заяви, че според него звездата на Барселона Лионел Меси съвсем заслужено може да се титулува като най-добрият футболист в света.

Аржентинският магьосник за поредна година попадна сред номинираните за Златната топка на ФИФА. Меси може да се превърне в едва втория играч, печелил най-престижното индивидуално отличие във футбола в три поредни години. Досега това е правил единствено настоящият президент на УЕФА Мишел Платини. Всичко ще стане ясно на 9 януари догодина, когато ФИФА ще обяви името на новия носител на Златната топка.

Кристиано Роналдо също е един от фаворитите за голямата награда, но Еузебио смята, че сънародникът му не е достоен, колкото Меси.

"Кой спечели Златната топка миналата година? Меси? Така че за мен Меси е най-добрият. В момента най-добрият играч в света се казва Меси", отсече Еузебио.

"Няма такова нещо като втори най-добър, трети най-добър, четвърти и т.н. Роналдо също е печелил наградата в миналото, но точно сега ФИФА и хората, които гласуват трябва да изберат Меси. Той го заслужава. Аз също смятам така, а и самият Роналдо признава, че тази година Меси беше по-добър", добави легендарният нападател.

69-годишният Еузебио, известен още с прозвищата си "Черната перла", "Черната пантера" и просто "Краля", сподели мнението си и Краля на футбола Пеле. Той категорично смята, че Пеле не само че не е най-добрият футболист в света, но дори не е най-добрият бразилски такъв.

"Имаше един играч, който беше по-добър от Пеле. Това беше Гаринча. Нормално - единият му крак беше по-къс от другия. Не знам как правеше всички тези неща с такива усложнения.Та той беше паралитик! А как само играеше. Много по-добре от всички нас.

Гаринча обаче беше обикновен човек, който обичаше да пие и то не вода, вследствие на което беше забравен", завърши Еузебио.

Водещи

Най-четени