Люис Хамилтън: Няма да има проблеми между мен и Дженсън Бътън 14.02 | 19:54

Хамилтън отрече възможността по-добрата кола да доведе до скандали между него и Бътън

От iNews.bg

Британският пилот на МакЛарън Люис Хамилтън отрече възможността той и неговия съотборник в тима Дженсън Бътън да позволят изостряне на отношенията помежду си, които да доведат до проблеми в представянето им и класирането на отбора.

Според доста анализатори, през този сезон конкуренцията между двамата бивши световни шампиони ще бъде далеч по-оспорвана, тъй като новият болид на МакЛарън ще позволи на тима и неговите пилоти да се борят за съответните титли в много по-голяма степен, отколкото това бе възможно през миналата година.

Именно невъзможността на колата да предостави реални възможности за атака на трофеи е била и причината за запазването на добрите отношения между Хамилтън и Бътън, смятат някои от анализаторите. В интервю за официалния сайт на Формула 1 обаче, Хамилтън категорично отрече подобни твърдения.

"И двамата с Дженсън сме състезатели, но освен това сме и големи хора. И двамата знаем много добре, че за да спечелиш титла от подобна надпревара ти е нужен много добър екип и много добра кола. Какъв би бил смисълът да си създаваме проблеми един на друг, като това може да повлияе единствено негативно на възможността ни да разполагаме с най-бързата кола?", коментира Хамилтън тези твърдения.

"Както много пъти сме отбелязвали, ние трябва да работим и да развиваме заедно автомобила, да се стараем да бъдем на колкото е възможно по-висока позиция като тим и чак тогава можем да започнем да мислим за шампионската титла при пилотите. Няма никакъв смисъл да се конкурираме остро помежду си, ако се борим за десета позиция, например", допълни той.

"Двамата с Дженсън се разбираме наистина много добре. И двамата сме израстнали с британския мотоспорт, имаме натрупан доста сходен опит, който в крайна сметка ни е довел до възможността да караме за МакЛарън и да се борим за най-големите трофеи в този спорт", добави Люис.

"Никога не можеш да си сигурен как ще започнеш новия сезон. Дори да се чувстваш най-добрият през зимата, няма как да знаеш къде ще се намираш когато дойде време за първия официален старт. Единственото, което мога да кажа е, че абсолютно всички в тима дават максималното, на което са способни, за да разполагаме с една наистина страхотна кола. Дали това ще е достатъчно, предстои да разберем в Бахрейн през следващия месец", завърши световният шампион от 2008-а година.

Водещи