Нямало как братя Галеви да бъдат задържани, смята Велчев 10.05 | 10:33

Все пак главният прокурор е сигурен, че те ще бъдат намерени

От Кремена Бедерева

Не е имало как братя Галеви да бъдат задържани. Главният прокурор Борис Велчев е сигурен, че бизнесмените Ангел Христов и Пламен Галев, които бяха осъдени ефективно от Върховния касационен съд, ще бъдат намерени.

Велчев коментира информациите за изчезването на бизнесмените пред журналисти преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, предаде БТА.

По думите му, ако двамата са напуснали страната, има достатъчно добри механизми да бъдат открити. Борис Велчев заяви, че не е съгласен с твърдението, че по делото е допусната прокурорска грешка като не е искана промяна на мярката за неотклонение на двамата подсъдими.

За съжаление, има пропуски в закона, с които може да се злоупотребява, коментира главният прокурор и даде като пример изчезването на подсъдимите по делото "Борилски".

"От вчера слушам коментари на журналисти, които казват, защо веднага в съдебната зала не бяха сложени белезници на братя Галеви и т.н. Не сте длъжни да знаете закона, но все пак със здравия разум трябва да се съобразявате. Нали си спомняте, че решението на Върховния съд, изнесено преди няколко дни, с което се потвърди осъдителната присъда на братя Галеви, беше взето неприсъствено, след като последното по делото присъствено заседание, се проведе няколко месеца преди това. Как точно да стане и в какво производство да се сложат белезниците. Хубаво е да знаем закона, преди да го коментираме публично, но и здравия разум трябва да уважаваме”, каза още той.

Водещи

Най-четени