Софийският градски съд ще заседава по делото срещу Брендо 18.03 | 07:29

Делото е във връзка с европейска заповед за арест

От Елена Кирилова

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу Евелин Банев - Брендо във връзка с европейската заповед за арест, издадена в Румъния, съобщава агенция "Фокус”.

Заповедта е издадена от съда в Букурещ на 5 февруари тази година и е за създаване на организирана престъпна група с цел трафик на наркотични и психотропни вещества.

Кокаинът бил трафикиран от Латинска Америка през пристанището в Констанца и са пренасяни през Румъния, Испания, Гърция и други дестинации.

Румънските институции посочват, че през 2011 г. Евелин Банев и още едно лице организирали доставката на между 500 и 1000 кг кокаин в Румъния. 50 кг са били доставени в Букурещ.

Съдът дава ход на делото едва сега, тъй като по-рано не разполагаше с достатъчно информация, свързана с искането за екстрадиция на Евелин Банев в Румъния.

Поискана бе повече информация за предаването на българина на италианските власти. Освен това ще се искат повече данни от Европейската мрежа за съдебно сътрудничество - Евроджъст.

Дъщерята на Евелин Банев - Брендо беше отвлечена на 5 март пред дома си от неизвестни маскирани лица. След това се появиха множество съмнения дали италианските власти ще върнат подсъдимия в България за днешното съдебно заседание.

Водещи

Най-четени